Υψίπεδο

design process | Κατοικίες | 0 m² | :

Το οικόπεδο αποτελείται ουσιαστικά από δύο τμήματα : ένα επίπεδο τμήμα 1900 μ2 και ένα τμήμα με έντονη κλίση. Αυτό το τμήμα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς, έχει "ανοικτή" θέα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τοποθετούμε την κατοικία στον λόφο. Μία φυσική ράμπα μας οδηγεί στην είσοδο του κτηρίου. Η υψομετρική του διαφορά με το επίπεδο κομμάτι του οικοπέδου είναι 5 μέτρα περίπου και έτσι το κτήριο στην ουσία απομονώνεται από το υπόλοιπο οικόπεδο.

η κάτοψη Ένας διάδρομος διαπερνά την κάτοψη στην πλευρά του υψώματος. Συνδέει την είσοδο με τη άλλη έξοδο του κτηρίου και διανέμει τις επιμέρους εσωτερικές συνδέσεις. Λειτουργεί ως αγωγός φωτισμού αλλά και σαν αποθηκευτικός χώρος. Στην έξοδό του καταλήγει σε μία σκάλα η οποία οδηγεί στο δώμα. Εκεί υπάρχει ένας στεγασμένος χώρος για χαλάρωση. Το σαλόνι και η τραπεζαρία χωρίζονται από την κουζίνα με έναν ψηλό τοίχο ο οποίος όμως δεν ακουμπά την οροφή. Από τον στεγασμένο χώρο έξω από το σαλόνι τοποθετείται μία κλίμακα που συνδέει την κατοικία με το επίπεδο μέρος του οικοπέδου. Τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο βρίσκονται στον δεύτερο χαμηλό όγκο του κτηρίου.

τα υλικά Η φέρουσα κατασκευή είναι ελαφριά και μεταλλική. Εδράζεται πάνω σε ένα χαλί από σκυρόδεμα το οποίο στην ουσία αναπαράγει το ανάγλυφο του πρανούς. Με αυτόν τον τρόπο το τεχνητό αυτό κομμάτι από τη μία μας επιτρέπει να θεμελιώσουμε το κτήριο και από την άλλη εξωραΐζει την κατασκευή. Φύση και κτίσμα γίνονται ένα...

 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline