Ο Ουρανός

finished | Κατοικίες | 100 m² | Ελλάδα : Πάτρα

Τι χρειαζεται κανείς για να νοιώθει άνετα και ήρεμα; Μια ζεστή γωνία και την αίσθηση του ορίζοντα. Ας εξαφανίσουμε όλα τα άλλα.Σε έναν χώρο 5μx5μ, τοποθετώντας την οροφή 6 μέτρα πάνω από το έδαφος εξαφανίζεται, παύει να γίνεται αντιληπτή. Το βλέμμα στέκεται μόνο στη θέρμη του τζακιού και στη φρεσκάδα του ουρανού.Η κατασκευή είναι ράδινη και διάφανη. Ένας ιπτάμενος όγκος διαπερνά τη διαφάνεια και υποδέχεται τα υπνοδωμάτια. Έτσι το λιγοστό οικόπεδο δεν τεμαχίζεται και παραμένει βατό στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του.

 

η κάτοψη Ανοίγοντας την πόρτα μπορεί καθένας να αντιληφθεί εύκολα την κάτοψη. Ακριβώς μπροστά από την είσοδο μία σκάλα οδηγεί στα υπνοδωμάτια. Στα αριστερά υπάρχει το καθιστικό ενώ η τραπεζαρία και η κουζίνα είναι άμεσα συνδεδεμένες δεξιά της εισόδου. Στο τέλος της σκάλας υπάρχει ένας διαδρομός ο οποίος οδηγεί στα υπνοδωμάτια και σε ένα μικρό ανοικτό χώρο πάνω από το καθιστικό. Εκεί μπορεί κανείς να βρει ένα μικρό χώρο ανάπαυσης με θέα τη γέφυρα.

τα υλικά Σοβάς, χρώμα και γυαλί αποτελούν τα βασικά υλικά του κτηρίου. Ένα ανοικτό καφέ και ένα πιο σκούρο ανταγωνίζονται για την πρώτη εντύπωση. Ουσιαστικά τα φέροντα στοιχεία είναι ανοιχτό καφέ και τα πληρωματικά σκούρο. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε άμεσα μία χρωματική περιγραφή του κτηρίου.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline