Έκρηξη

finished | Κατοικίες | 160 m² | Ελλάδα : Πάτρα

Σε αυτή την κατοικία κύριος στόχος είναι να καθοριστούν τα μέρη που αποτελούν ένα οικιστικό κέλυφος. To κέλυφος αυτό αποτελείται ουσιαστικά από τέσσερα μέρη: -τον φέροντα οργανισμό -τους τοίχους -τα ανοίγματα -τη στέγη Κάθε μέρος ανεξαρτητοποιείται και απομακρύνεται από αυτά που βρίσκεται σε επαφή. Έτσι έχουμε ένα κέλυφος σε έκρηξη. Μπορεί κανείς να δει τα μέρη του κτηρίου. Μπορεί να αντιληφθεί τη δομή και την ύπαρξη του κελύφους.

 

η κάτοψη Η κάτοψη είναι απλή. Ένα ορθογώνιο σχήμα περιλαμβάνει τις λειτουργίες της κατοικίας. Στο ισόγειο υπάρχει το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα σε ακολουθία. Ο πρώτος όροφος έχει 3 υπνοδωμάτια και ένα λουτρό. Όσον αφορά τον προσανατολισμό του καθιστικού και των υπνοδωματίων είναι νοτιοανατολικός.

τα υλικά Ο φέρων οργανισμός παραμένει αδρός, βαμμένος μόνο με ένα γκρι χρώμα. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου στο χρώμα της σκουριάς. Οι τοίχοι είναι σοβατισμένοι και χρωματισμένοι με ένα κοινό χρώμα, εκτός του τοίχου της εισόδου ο οποίος τσακίζει αφήνοντας ένα στενό κατακόρυφο άνοιγμα.

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline