Υπολογισμός Οικολογικού Αποτυπώματος

 

 Όλοι αφήνουν το στίγμα τους στον πλανήτη μας . Σκεφτείτε το αποτύπωμα άνθρακα σας ως τον προσωπικό σας οικολογικό αντίκτυπο .

Σε τεχνικούς όρους , το αποτύπωμα άνθρακα σας είναι το ποσό των αερίων του θερμοκηπίου που παράγεις σε μονάδες διοξειδίου του άνθρακα . Αυτό το αποτύπωμα καθορίζεται από την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες , όπως μετακίνηση (αυτοκίνητο , αεροπλάνο , τρένο , κλπ ) , ηλεκτρική χρήση, την κατανάλωση των προϊόντων και των υπηρεσιών , τα τρόφιμα που τρώτε , κλπ.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το τι αποτύπωμα άνθρακα έχει το κτήριο που επιλέξαμε να ζούμε ή αυτό που τα θέλαμε να κατασκευάσουμε. Για το σκοπό αυτό πρέπει να κάνετε μια μικρή έρευνα από μέρους σας και να συγκεντρώσετε κάποιες πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τον υπολογισμό αυτό. Σημειώνουμε ότι ο υπολογισμός αυτός είναι μια καλή εκτίμηση και εξαρτάτε αρκετά από την ακρίβεια των δεδομένων που θα δώσετε.

Ας αρχίσουμε λοιπόν τη συλλογή των δεδομένων.


 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline